Beste en goedkoopste Sim Only Deals 2023 - Sum.nl (2023)

Goedkoopste Sim Only Deals 2023

Wil je graag een keuze tussen de vele Sim Only abonnementen maken? Een van de belangrijkste zaken waar je op moet letten, is het tarief per maand. In dit artikel vind je gelukkig een top 5 van de goedkoopste Sim Only deals van 2023.

Top 5 goedkoopste Sim Only deals 2023

Heb je oren naar een nieuw Sim Only abonnement? Als je het graag zo goedkoop mogelijk wilt houden, kies je voor een van deze vijf abonnementen:

 1. Simpel: vanaf 3,50 euro per maand.
 2. Lebara: vanaf 3,50 euro per maand.
 3. 50+ mobiel: vanaf 4 euro per maand.
 4. Simyo: vanaf 5 euro per maand.
 5. Youfone: vanaf 5,50 euro per maand.

Let op: de prijzen van een Sim Only abonnement zijn aan verandering onderhevig. Mogelijk kloppen bovenstaande prijzen niet meer volledig. Zo is het goed mogelijk dat een van deze Sim Only providers met een extra korting op de proppen komt. In dat geval pakt je abonnement nog goedkoper uit.

5 goedkoopste Sim Only abonnementen uitgelicht

De keuze voor een goedkoop Sim Only abonnement is een logische keuze. Dit is zeker het geval als je je smartphone niet al te vaak gebruikt. Of als je niet al te hoge eisen stelt aan je nieuwe smartphone abonnement. Wij raden je in ieder geval een van de bovenstaande abonnementen aan. Deze abonnementen lichten we graag hieronder nader toe.

1

Simpel

Simpel behoort tot een van de beste Sim Only providers. Dit komt met name door de prijsstelling. Al voor 3,50 euro per maand kun je een Sim Only abonnement bij deze provider afsluiten. Met dit goedkope Sim Only abonnement ben je ook nog eens van veel voordelen verzekerd.

Kies je voor het abonnement van 3,50 euro per maand? Dan krijg je hierbij 500 MB aan data per maand, 50 belminuten per maand en 500 sms’jes per maand. De samenstelling van dit abonnement is dus uiterst interessant te noemen.

Wel moet je bij Simpel rekening houden met administratiekosten van 20 euro. Deze kosten betaal je echter maar één keer, waarna je van bovengenoemd maandelijks bedrag uit kunt gaan.

Overigens sluit je in dit geval een 2-jarig abonnement af. Wil je graag een abonnement voor 1 jaar afsluiten? Dan stijgt de prijs naar 4,50 euro per maand. Ga daarom heel goed voor jezelf na welke eisen je aan je nieuwe abonnement stelt.

Simpel heeft in ieder geval veel te bieden. Dit komt onder meer doordat deze budget provider samenwerkt met T-Mobile. Met bovengenoemd Sim Only abonnement maak je dan ook gebruik van het stabiele T-Mobile netwerk.

We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.

2

Lebara

Een goedkoop Sim Only abonnement sluit je ook bij Lebara af. Bij deze provider kun je voor 6 euro per maand een abonnement afsluiten. Je sluit hierbij een 2-jarig abonnement af met 1 GB aan data, 150 belminuten en 150 sms’jes.

Je kunt bij Lebara ook nog eens van een extra korting profiteren. Deze korting houdt het volgende in: de eerste 6 maanden krijg je 50% korting. Dit betekent dat je de eerste 6 maanden slechts 3 euro per maand hoeft te betalen. Over een jaar genomen betaal je hierdoor gemiddeld 4,50 euro per maand. Het is daarmee simpelweg een van de goedkoopste Sim Only abonnementen van dit moment.

Sluit je liever geen 2-jarig abonnement af? Dan is het interessant om voor het maandelijks opzegbare abonnement van Lebara te kiezen. Als je dat abonnement met 500 MB, 150 belminuten en 150 sms’jes neemt, betaal je slechts 3,50 euro per maand. Dit is verreweg de goedkoopste optie als je van de nodige flexibiliteit verzekerd wilt zijn.

Normaal gesproken moet je bij Lebara aansluitkosten van 15 euro betalen. In veel situaties schrapt Lebara deze kosten (gelukkig) voor je. Dit betekent dat je nog eens van 15 euro korting extra geniet bij deze provider.

We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.

3

50+ mobiel

Ook bij de provider 50+ mobiel ben je aan het juiste adres voor een goedkoop Sim Only abonnement. Bij deze provider kun je namelijk vanaf 4 euro per maand al een Sim Only abonnement afsluiten.

Dit abonnement bevat onder meer 500 MB data. Ook kun je met dit Sim Only abonnement onbeperkt bellen en sms’en. Het is goed om te weten dat je alleen de eerste 12 maanden 4 euro per maand moet betalen. Na deze maanden betaal je een vast bedrag van 5 euro per maand. Het is ook daarmee een van de goedkoopste opties.

Bij 50+ Mobiel hoef je bovendien niet bang te zijn voor aansluitkosten. Deze goedkope provider rekent helemaal geen aansluitkosten.

Mogelijk heb je nog niet eerder van deze Sim Only provider gehoord. Dat kan goed kloppen, aangezien deze provider pas sinds 2021 bestaat. De provider is in ieder geval betrouwbaar én maakt gebruik van het Vodafone netwerk. Dit betekent dat je van de gewenste stabiliteit en snelheid verzekerd bent.

We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.

4

Simyo

Wil je zo goedkoop mogelijk elke maand uit zijn? Dan kun je hiervoor ook terecht bij Simyo. Dit is een van de goedkoopste Sim Only providers van dit moment. Voor slechts 5 euro per maand kun je namelijk al bij Simyo een Sim Only abonnement afsluiten.

Het is goed om te weten dat dit een vrij beperkt abonnement is. Zo krijg je maandelijks 200 belminuten en sms’jes, maar geen data. Wil je wel data hebben? Dan betaal je per maand 3 euro voor 2 GB data.

Ook hierbij geldt dat je een abonnement voor 2 jaar afsluit. Mocht je al klant bij KPN, Telfort of XS4ALL zijn, dan geniet je bij Simyo overigens van een combivoordeel. Je ontvangt in dat geval 2x zoveel GB en 2x zoveel belminuten/sms’jes. Dat maakt dit abonnement van Simyo uiteraard nog interessanter.

We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.

5

Youfone

Als je een goedkoop Sim Only abonnement af wilt sluiten, kun je ook bij Youfone aankloppen. Bij deze provider kun je vanaf 5,50 euro per maand al een Sim Only abonnement afsluiten. Niet alleen het prijskaartje valt in positieve zin op, maar ook de samenstelling van dit abonnement.

Dit abonnement bevat namelijk 1 GB data. Dat is fors meer dan bij veel van bovengenoemde abonnementen. Ook krijg je bij dit abonnement een beperkt aantal belminuten en sms’jes aangereikt. De samenstelling van dit abonnement is hierdoor bijzonder interessant te noemen.

Let wel even goed op: je sluit dit contract voor 12 maanden af. De eerste 12 maanden ben je verzekerd van het lage maandbedrag van 5,50 euro. Nadat het eerste jaar afgelopen is, moet je echter wel 8 euro per maand betalen. Het abonnement is daarmee over 2 jaar genomen alsnog erg betaalbaar te noemen.

Wil je liever een contract voor 12 maanden afsluiten? Dat is mogelijk voor een prijs vanaf 6,50 euro per maand. Of wil je een maandelijks opzegbaar abonnement afsluiten? Dat is mogelijk bij Youfone voor een bedrag van 10 euro per maand.

We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.

Wat is het goedkoopste Sim Only abonnement voor 2 jaar?

Het goedkoopste 2-jarig Sim Only abonnement is het abonnement van Simpel. Voor dit abonnement betaal je slechts 3,50 euro per maand. Je geniet bij dit abonnement van 500 MB data, 50 belminuten per maand en 500 sms’jes per maand.

Wat is het goedkoopste Sim Only abonnement voor 1 jaar?

Het goedkoopste Sim Only abonnement voor 1 jaar is het abonnement van Simpel. Voor dit abonnement betaal je slechts 4,50 euro per maand. Ook bij dit abonnement geniet je van 500 MB data, 50 belminuten per maand en 500 sms’jes per maand.

Wat is het goedkoopste maandelijks opzegbaar Sim Only abonnement?

Het goedkoopste maandelijks opzegbaar Sim Only abonnement is het abonnement van Lebara. Dit abonnement kun je dus maandelijks opzeggen en kost je slechts 3,50 euro per maand. Voor dit bedrag krijg je 500 MB, 150 belminuten en 150 sms’jes.

Wat is het goedkoopste Sim Only abonnement met 5G internet?

Wil je graag een abonnement met 5G internet hebben? Dan kies je het beste voor het Sim Only abonnement van Youfone. Dit is een van de weinige budget providers die al een Sim Only abonnement met 5G internet aanbiedt.

Ga je liever voor een grotere naam? De drie grootste providers van ons land (KPN, T-Mobile en Vodafone) bieden ook Sim Only abonnementen met 5G internet aan. Bij die providers betaal je uiteraard wel meer geld per maand.

Wat is het goedkoopste Sim Only abonnement zonder internet?

Hoef je niet per se internet op je smartphone te hebben? Dan kun je hiervoor terecht bij Simyo. Bij deze provider is het mogelijk om voor 5 euro per maand een Sim Only abonnement zonder data af te sluiten. Het abonnement bevat alleen 200 belminuten en sms’jes per maand.

Wat zijn de goedkoopste Sim Only providers?

Simpel, Lebara, 50+ Mobiel, Simyo, Youfone, Hollandsnieuwe en Ben behoren tot de goedkoopste Sim Only providers. Wat hierbij opvalt, is dat de grootste namen ontbreken. Hierbij kun je aan Vodafone, T-Mobile en KPN denken.

Dat deze providers duurder zijn, heeft meerdere redenen:

 • De samenstelling van deze providers is compleet anders. Hiermee doelen we onder meer op de interne organisatie, waardoor het met veel hogere kosten te maken krijgt. De budgetproviders, zie hierboven, proberen de kosten juist zo laag mogelijk te houden.
 • Deze providers hebben hun eigen netwerk. Het aanleggen en onderhouden van zo’n netwerk kost veel tijd en geld. Vandaar ook dat deze providers genoodzaakt zijn om hogere prijzen te rekenen. Overigens maken bovengenoemde providers gebruik van de netwerken van Vodafone, T-Mobile en KPN. Daar betalen ze uiteraard voor, maar die kosten vallen relatief gezien mee.
Wat is de beste Sim Only provider?

In onze ogen is Simpel de beste Sim Only provider. Dit komt onder meer doordat deze provider met meerdere goedkope abonnementen op de proppen is gekomen. Je bent bij deze provider ook nog in staat om zelf je abonnement samen te stellen. Bovendien maak je bij Simpel gebruik van het T-Mobile netwerk. Het netwerk van T-Mobile is uiterst stabiel en snel.

Een andere goede Sim Only provider is Lebara. Bij deze beste Sim Only provider is het vooral interessant dat je een maandelijks opzegbaar abonnement kunt bestellen. Zeker als je graag zo flexibel mogelijk bent, is dit de beste Sim Only provider voor jou.

Waarom voor een goedkoop Sim Only kiezen?

Ben je op zoek naar de beste Sim Only van dit abonnement? Het is dan erg interessant om je pijlen op het goedkoopste Sim Only abonnement te richten. Met een goedkope Sim Only ben je van bepaalde voordelen verzekerd:

 • Ideaal voor als je amper gebruik van je smartphone maakt. Indien je vrij weinig van je smartphone gebruikmaakt, is het zonde om hier veel geld aan uit te geven.
 • Ideaal als je je kosten per maand zo laag mogelijk wilt houden. In deze dure tijden is er veel aangelegen om je vaste kosten zo laag mogelijk te houden. Door voor het beste Sim Only te kiezen, bespaar je het nodige geld.
 • De goedkope Sim Only abonnementen zijn interessant samengesteld. Wat ons tijdens ons onderzoek opgevallen is, is dat de goedkope abonnementen opvallend interessant samengesteld Zijn. Hier profiteer je optimaal van als je vrij weinig gebruik van je smartphone maakt.
Hoe vind je de beste Sim Only met een lage prijs per maand?

Ben je op zoek naar je nieuwe Sim Only abonnement? Wat het beste Sim Only abonnement voor jou is, hangt vooral van je wensen af. Voordat je van een Sim Only vergelijker gebruik kunt maken, moet je goed over je wensen nadenken.

Blijkt daaruit dat je zo goedkoop mogelijk per maand uit wilt zijn? Dan kun je de Sim Only vergelijker aanslingeren. Door in de Sim Only vergelijker op maandbedrag te filteren, vind je de Sim Only vergelijker snel het beste Sim Only abonnement.

Wij raden je in ieder geval aan om goed op onderstaande punten te letten, tijdens je zoektocht.

Samenstelling van het abonnement

Je moet sowieso goed naar de samenstelling van het abonnement kijken. Let hierbij heel goed op onderstaande punten:

 • Data: wil je een abonnement met data hebben? Bij een goedkoop abonnement kom je dan al snel bij 500 MB of 1 GB uit. Als dit te weinig voor je is, zou je toch voor een duurder Sim Only abonnement moeten gaan.
 • Belminuten & sms’jes: let ook goed op de hoeveelheid belminuten & sms’jes. Wij hebben opgemerkt dat het aantal belminuten & sms’jes per provider nogal verschillend is. Mocht je vaak willen bellen en/of sms’en, dan kies je het beste voor een onbeperkte bundel.
 • Looptijd: een ander punt van aandacht is de looptijd. In de meeste gevallen is een 2-jarig abonnement de goedkoopste optie voor je. Indien je van meer flexibiliteit verzekerd wilt zijn, kun je ook voor een 1-jarig of maandelijks opzegbaar abonnement kiezen. Zo’n abonnement is in de basis duurder dan een 2-jarig abonnement.

Bij de databundel kun je ook nog even goed naar het soort internet kijken. Het is gebruikelijk dat je de beschikking over 4G internet krijgt. Maar het is bij sommige providers nu al een feit dat je de beschikking over 5G internet krijgt.

Extra korting en/of combivoordeel

Het is ook aan te raden om goed op extra korting te letten. De meeste Sim Only providers bieden extra korting aan, bijvoorbeeld 50% maanden op de eerste 6 maanden van het abonnement. Als je van zo’n aanbieding kunt profiteren, ben je uiteraard nog veel goedkoper uit.

Het is ook aan te raden om naar combivoordeel te kijken. Dit voordeel biedt een provider je aan als je al een abonnement bij deze provider hebt lopen. Dit kan bijvoorbeeld een internetabonnement zijn.

Let ook goed op of je eventuele aansluitkosten moet betalen. In een ideale wereld hoef je geen aansluitkosten te betalen, maar dit is per provider verschillend. Doe ook daarom hier even goed onderzoek naar.

Provider

Je hebt uiteraard ook nog met de provider zelf te maken. Het is vooral van belang om per provider deze tips op te volgen:

 • Ga goed na van welk netwerk de provider gebruikmaakt. Dit is altijd het netwerk van KPN, Vodafone of T-Mobile. Als je weet om welk netwerk het gaat, kun je online de dekking van dit netwerk opzoeken. Op die manier check je wat voor jouw woonplaats/leefomgeving het beste netwerk is.
 • Ga goed na wat de ervaringen van andere klanten zijn. De ervaring leert dat niet alle budgetproviders even goed te boek staan. Doe daarom goed onderzoek naar de ervaringen van andere klanten. Als deze ervaringen overwegend positief zijn, is dat een goed teken.
Is een goedkoop Sim Only abonnement altijd de beste keuze?

Dit hangt volledig van je wensen af. Als je zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn, dan is dit uiteraard de beste keuze. Stel je echter hogere eisen aan je nieuwe mobiele abonnement? Dan ben je beter uit met een duurder abonnement. De duurdere abonnementen bevatten bijvoorbeeld meer data.

Wil je wel per se een zo’n goedkoop mogelijk abonnement hebben? Bekijk dan de bovenstaande deals of maak gebruik van een Sim Only vergelijker. Met zo’n vergelijking vind je snel het abonnement dat het beste op je wensen aansluit.

Afsluitende tip vanuit onze kant: houd goed de aanbiedingen van providers in de gaten. Mogelijk kun je met zo’n aanbieding nóg goedkoper uit zijn.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated: 05/24/2023

Views: 6038

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.